Hoeveel verhuisdozen heb je nodig? Een handig overzicht!

Ga je binnenkort verhuizen? Dan heb je veel te regelen! Een belangrijk deel van de verhuizing is het bestellen van verhuisdozen. Maar hoeveel verhuisdozen heb je nodig en waar kun je stevige en goedkope verhuisdozen vinden? Hieronder een handig overzicht!

Aantal verhuisdozen nodig voor een kamerwoning

Zit je momenteel op kamers of woon je nog bij je ouders en ga je voor het eerst op jezelf? Dan heb je waarschijnlijk nog niet heel veel spullen om in verhuisdozen te stoppen. Wanneer je een kamer bewoont, heb je ongeveer 15 tot 20 verhuisdozen nodig. De exacte hoeveelheid verhuisdozen is afhankelijk van hoeveel kleding en boeken je hebt natuurlijk.

Aantal verhuisdozen nodig voor een appartement

Woon je in een appartement? Dan kun je uitgaan van ongeveer 20 tot 40 verhuisdozen. Het exacte aantal benodigde verhuisdozen is afhankelijk van of je met een partner samenwoont of niet. Je hebt snel alleen al voor de keukenspullen 10 verhuisdozen nodig. Wanneer je samenwoont heb je ook al meer boeken, kleding, schoenen en servies in huis, dus dan ga je al snel richting de 50 verhuisdozen.

Aantal verhuisdozen nodig voor een eengezinswoning

Heb je kinderen die (nog) thuis wonen? Dan loopt het aantal benodigde verhuisdozen al snel op. Denk maar eens aan al het speelgoed van je kinderen! Je hebt met deze gezinssamenstelling rond de 80 verhuisdozen nodig:

  • 15 verhuisdozen voor de keukenspullen
  • 10 verhuisdozen per slaapkamer
  • 5 verhuisdozen voor de badkamer
  • 20 dozen voor spullen uit de woonkamer, zolder, garage

Aantal verhuisdozen nodig voor een vrijstaande woning

Heb je de luxe van een vrijstaande woning en woon je dus wat ruimer? Dan heb je waarschijnlijk ook meer spullen. Tenslotte houden we ervan om de beschikbare ruimtes te vullen met spullen die voor ons van waarde zijn ;). Veel gezinnen die in vrijstaande woningen wonen, kiezen daarom voor een pakket van 100 verhuisdozen.

Welke verhuisdozen zijn het beste?

Wanneer je verhuisdozen gaat bestellen, is het belangrijk om goed te kijken naar de kosten, de soort én de kwaliteit van de verhuisdoos. Veel verhuisdozen zijn niet stevig genoeg, scheuren uit en zorgen voor veel ongemak

Bij goedkopeverhuisdoos.nl vind je voordelige én stevige verhuisdozen in verschillende soorten en maten. De reguliere verhuisdoos maat L heeft:

  • Een dubbele bodem
  • Verstevigde handvatten
  • Een draagkracht tot 50 kilo
  • Autolock systeem: je hoeft de verhuisdoos niet met tape in elkaar te zetten
  • Voordelig: € 1,19 per doos

 Nog meer voordeel? Je kunt besparen op de verzendkosten door ze af te halen op een van de locaties van ALLSAFE Mini Opslag bij jou in de buurt. Voor extra gemak laat je ze thuisbezorgen.

Extra stevige verhuisdozen voor de zware spullen

De verhuisdoos maat L is voor de wat lichtere spullen. Zwaardere items zoals boeken, servies, vazen en hardware hebben een extra stevige verhuisdoos nodig. Bij ons kan je dan ook kiezen voor extra grote en stevige verhuisdozen (XL verhuisdoos) of kleinere archiefdozen. Deze archiefdozen zijn bijzonder goed te gebruiken als boekendozen. Door het kleinere formaat en de tuimelklep worden deze verhuisdozen vaak gebruikt voor boeken. Wil je alle spullen veilig van de ene naar de andere locatie verhuizen, dan heb je in de shop ook verpakkingsmateriaal voor verhuizingen aanwezig, zoals noppenfolie, inpakpapier en verhuisdekens.

Tijdelijk opslagruimte nodig tijdens je verhuizing?

Meestal heb je rondom een verhuizing last van dubbele woonlasten. Bijvoorbeeld omdat je pas op de 1e van de maand de sleutel krijgt, maar wel einde van de afgelopen maand al je oude woning uit moet. Of je hebt je oude woning al verkocht, maar je nieuwe woning is pas over enkele maanden beschikbaar.

Om kosten te besparen, maken veel mensen gebruik van tijdelijk opslagruimte huren bij ALLSAFE. Voordeel is dat dit al vanaf 1 week kan en dit voordeliger is dan je oude woning nog voor de hele maand of meerdere maanden aanhouden. Je slaat je spullen dan op in een beveiligde, schone, droge ruimte en haalt ze eruit wanneer jij dat wil. Ook handig als je bijvoorbeeld nog eerst wilt verbouwen en dan niet alle spullen in de weg staan.

Met dit overzicht hopen we dat we je verhuizing een stukje makkelijker hebben kunnen maken, heel veel succes ermee!